28. september 2017

Foredrag med Gerben Tjeerdsma: Løker

Da har høsten kommet for fullt. Det begynner å falle blader fra trer og busker og det er vått. 
Løk i hagen må vi plante nå, når våren kommer angrer vi nesten alltid at vi ikke satte ned mer løk.
Det er jo så flott. Og i den anledning får vi besøk av:
Gerben Tjeerdsma fra Råda Säteri i Mølnlycke utenfor Gøteborg. Han er en kjent og kjær foredragsholder som er utrolig spennende å høre på. Denne gangen skal han snakke om litt uvanlige og vanlige løk. Hvis han har løker igjen etter løkdagen på Råda så tar han med for å selge til oss. 

ONSDAG 4 OKTOBER KL. 19.00 GJENNESTAD
Entre 50,-
Meld deg gjerne på via Facebook.
Her er litt om Gerben. 
Gerbianska Trädgården drivs av den nederländske trädgårdsmästaren Gerben Tjeerdsma.  Gerben startade sin plantskola 2005 och flyttade verksamheten till Råda Säteri våren 2010. Samtidigt hjälper han till med att förvandla Säteriets trädgård till en park värd ett besök. 
Gerben har tidigare arbetat 17 år i Botaniska trädgården i Göteborg. Sedan juni 2008 arbetar han även som trädgårdsmästare på Universeum i Göteborg.
På Botaniska trädgården var han delaktig i många större projekt i klippträdgården som t.ex. Europaavdelningen med vattenfall, Flora Helenica samt torvpartiet i skuggiga Asien. Vidare har han ansvarat för den nya tuffstensanläggningen som är nordens största tuffstensodling. På Universeum ansvarar han för växterna i Regnskogen och Vattnets väg.  
Genom åren har det blivit flera resor världen över som dokumenterats med många bilder. Erfarenheterna delar han med sig av på föredrag. På sidan "expeditioner" finns lite smakprov på växter i Argentina, Iran, Irak och Sydafrika.
Se hjemmesiden til Gerben for mer info: http://gerbianska.com/om-gerbianska.html
Vi ses.. Hilsen Styret i Staudeklubben Vestfold


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar