7. januar 2020

STAUDEKLUBBEN VESTFOLD PROGRAM 2020


Møtene er kl. 18.30. (prat og kaffe fra kl. 18.00) på Storås Langrennsarena, Stokke, om ikke annet er oppgitt. Inngangspenger på Storås kr.50,- som inkluderer foredrag, kaffe og noe å bite i

Tor. 4. juni kl. 18:00. Det blir plantebyttemøte i den vakre hagen til Gunnhild Monstad. Se Facebook for mer informasjon.

Søn. 9. aug. Sommerfest og byttemøte (tidspunkt kommer seinere). Vi starter hos Mimi og Joost Vooren, Odderudveien 56, Holmestrand. Etterpå drar vi til Corine Dahl og Lars Sølversen, Vivestadåsen 493, Ramnes. Der skal vi også ha høstens plantebytte, så ta med av hagens overskudd. Ta med grillmat, så ordner Staudeklubben salat og drikke som vi spiser på Vivestad.

Tor. 10. sep. kl. 18.00. «Niwaki» v/ Alex Kangaroo Weigert. Niwaki er et japansk ord og betyr «hagetre» eller «skulpturert tre». Alex har utdannelse fra Japan, han har en japansk inspirert hage i Odal hvor han klipper/former sine egne trær. Han kommer til Reidun Fossen, Hanchegata 1 B, 3186 Horten. Her skal han lære oss om skulpturell beskjæring av busker og trær. Se FB: Odal - Japansk hage.
Det er begrenset med plass, kun 15 stk. Det er bindende påmelding. 100,- pr. person inkl. mat. Påmelding sendes til Reidun Fossen, mobil: 958 59 990.

Tir. 27. okt. Japanske hager v/ Peter Knutsson fra Oxelösund i Sverige. De prøver med forskjellige dyrkningsmetoder som våtbed, opphøyde bed og dyrkning i ren sand. De har både woodland og fjellplanter i sin hage på ett mål tomt. Se også: https://www.besokstradgardar.se/knutssongardens.html


Tir. 24. nov. Gress i hagen v/ Corien Velders fra Brøttum. I hennes hage på 4 mål begynte de i 2018 med å anlegge et «Dutch wave» område, inspirert av hagedesigner Piet Oudolf.  Han er kjent for å kombinere stauder og gress. Disse er ofte valgt utfra struktur og at hagen skal se bra ut, også på vinteren.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar