11. januar 2023

Staudeklubben Vestfold Program 2023

Foredragene starter kl. 18:30. (lokalet er åpnet for prat og kaffe fra kl. 18:00) på Storås Langrenns arena, Stokke, om ikke annet er oppgitt.

Inngangspenger på Storås kr.50,- som inkluderer foredrag, kaffe, noe å bite i. 

For mer utfyllende program gå inn på facebook.  Vil du vite mer eller bli med så ta gjerne kontakt med styret eller send oss en mail.  

 

Ons. 15. feb. Kafémøte på Zoom med Bodil Udstuen. Tema: Hvordan finne planteinformasjon på nett? Vi deler nettsider og erfaring.

 

Ons. 15. mars Johan Nilsson jobber i Gøteborgs botaniska trädgård og har ansvar før Alpinhusen. Han tar oss inn i Trilliumens fantastiske verden og forteller også om tidlig wooodland planter.

 

Tir.18. april  Årsmøte. Vi får besøk av Larz Danielsson fra Hammarstrand i midt Sverige. Der har han en spennende planteskole med mange planter. Han skal vise bilder og fortelle om liljer. Det finnes mange flere forskjellige enn du tror.

Ons. 26 april kl. 18.00. Nytt bed på 1-2-3 (morsomt). Vi samles hos Magne Lindegaard Heian i Svarstad. Der skal vi bygge opp et bed på lettvint måte. Ta på arbeidsklær og hansker, kaffe og noe å spise, så jobber vi litt før vi koser oss med drikke og spise.

Lør.27. mai  Vi reiser til Sørlandet. Vi skal til «Hagen på Frivoll». Dette er et nytt hagesenter med en besøkshage. Der skal vi ha byttemøte med Staudeklubben Sør. Etterpå skal vi besøke to private hager. Kanskje vi leier en buss om vi blir mange, hvis ikke kjører vi sammen i biler.

 

Ons. 14. juni HOSTA byttemøte. Etter det fine møtet med Kirsten Lorange Østby om Hosta, kom det ønske om å ha et bytte møte med bare Hosta planter.

Vi treffes hos Marit Haugen og bytter kun Hosta planter. Vi får også en hagevandring og Marit har planteutsalg. Ta med drikke og noe å bite i. 

  

Ons. 30. aug. Byttemøte hos Magne i Svarstad.  Ta med planter som er godt merka med navn og eventuelt høyde og farge. Ta med kaffe / noe å spise.

 

Tir. 26. sep. Ulf Sill fra Syd-Sverige kommer til oss. I sin hage har han woodlandvekster fra hele verden. Han reiser mye og tar bilder så vi får se flotte bilder.

 

Ons. 25. okt. Løkmøte. Bodil viser bilder av blomsterløk,  både litt vanlige og uvanlige løk. Staudeklubben kjøper inn mange spennende og også noe uvanlige løk som vi selger på møtet.

   

Lør. 11. nov. Etter et meget vellykket seminar i 2022, fortsetter vi med dette i 2023.

Det blir heldagsseminar med Geir Moen. Han har vært hos oss flere ganger. Han er en kjent foredragsholder som har vært mange steder i verden og holdt foredrag og sett etter planter. Han sår selv og selger mange sjeldenheter. Nå lærer han oss å ta frø, så frø, prikling og ta være på plantene. Bilder og praksis. Blir en herlig dag med planter og mat.

 

Ons 6 des.  Dette møtet er ikke bestemt ennå. Mer info kommer til høsten.